Perkakas masakan anda, Teman Setia di dapur.

Memasak boleh jadi lebih seronok bila berteman dan maksud teman ini berbeza mengikut individu. Tidak semestinya juga teman merujuk kepada manusia. Ada chef rumahtangga bertemankan buku resipi keluarga turun temurun, ada juga bertemankan smart phone kerana seperti namanya semua informasi di hujung jari dan ada juga teman setia mereka di dapur ialah perkakas masakan.

Tapi tahukan anda, sekarang app Cookpad boleh menjadi satu-satunya teman setia no1 dengan feature terbaru – Perkakas masakan anda. Ini kerana app Cookpad di smart phone anda membolehkan anda melayari resipi keluarga turun temurun yang dikongsi oleh ahli komuniti Cookpad atau koleksi peribadi anda sendiri dan dengan feature terbaru ini, anda boleh mencari resipi berdasarkan perkakas masakan pilihan anda. All In One App.

Feature ini di halaman inspirasi app Cookpad anda. Terdapat 5 perkakas masakan yang dipilih untuk dipaparkan di feature baru ini. Setiap perkakas masakan dipilih, lazimnya ada di dapur orang Malaysia dan fungsi kegunaan yang berbeza agar dapat memberi variasi pilihan kepada chef rumahtangga. Cara menggunakan nya mudah, klik pada gambar perkakas masakan yang anda ingin guna. Koleksi resipi yang menggunakan perkakas pilihan itu akan dipaparkan dan terbahagi juga kepada kategori untuk membolehkan chef rumahtangga lebih senang untuk memilih berdasarkan citarasa masing-masing.

Feature ini direka untuk membantu chef rumahtangga memberikan kelainan kepada rutin memasak di rumah dengan suapan inspirasi serba baru. Tambahan pula perkakas masakan ini berguna untuk memudahkan proses memasak dan menjimatkan masa chef rumahtangga.

Cookpad berpegang tegar dengan misinya untuk menjadikkan memasak setiap hari menyeronokkan. Dengan misi ini di hati, app Cookpad akan sentiasa dikemaskini dengan feature baru yang direka khas untuk ahli komuniti Cookpad yang dikasihi. So, tunggu apa lagi? Pastikan app Cookpad anda is updated sama ada di IOS mahupun Android untuk anda enjoy feature baru ini. Jom explore!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: